Hvor lang er holdbarheden og levetiden på et stråtag

Mange af vores kunder spørger tit “Hvor længe holder et stråtag?” Som hovedregel plejer vi at sige at et stråtags levetid ligger på +30 år. Du vil derfor være sikker på, at dit stråtag kan holde sig lige så lang tid som de fleste andre tage, såsom f.eks. et tegltag. Det er dog vigtigt at understrege, at et stråtag er lavet af strå, hvilket vil sige at vi har at gøre med et naturmateriale, som ligesom alt andet organisk vil begynde at forgå over tid.

Det er derfor ikke helt simpelt blot at sige præcis hvor lang tid et stråtag holder. Vi plejer derfor at svare på spørgsmålet “Hvor længe holder et stråtag?” ved at sige, at et almindeligt stråtag med en helt almindelig taghældning vil holde op til minimum 30 år. Dog under optimale forhold vil taget kunne holde mellem 40 og 60 år. 

Kontakt os og hør mere om holdbarhed og levetid

Hvilke faktorer spiller ind på holdbarhed og levetid på et stråtage

Som nævnt er det ikke bare lige sådan at tidsbestemme holdbarheden og levetiden på et stråtag. Der er mange forskellige faktorer, som alle har indflydelse på, hvor længe et stråtag holder. 

Ulfborg Tækkefirma ApS har derfor samlet en liste herunder, med forskellige faktorer, der kan have en indvirkning på holdbarheden og levetiden på dit stråtag.

  • Omgivelserne, altså hvor tæt træer, buske m.m. står ved dit hus, stråenes kvalitet, samt kvaliteten af det udførte tækkearbejde, er alle faktorer, der påvirker holdbarheden og levetiden på dit stråtag. Hvis man har et stort træ i nærheden af stråtaget, er det en mulig overvejelse om det skal fældes, så træet ikke drypper på stråtaget eller at træet grene skurre mod taget.
  • Hældningen af dit stråtag påvirker også levetiden på stråtaget, i den forstand at et stejlt tag har en længere levetid, da regnvandet nemmere kan løbe af. Der anbefales at et stråtag som minimum har en hældning på 45 grader.
  • Hvilken retning dit hus og stråtag vender mod, kan også have en betydning for holdbarheden på dit stråtag. Stråtage der er nordvendt, har nemlig et større problem med mos og alger, da denne tagflade ikke får direkte sol, som f.eks. sydsiden af taget gør.
  • Vind og vejr kan have en stor indflydelse dit stråtags holdbarhed, da stærke storme og andet ekstremt vejr, kan medføre skader på dit stråtage.
  • Som nævnt er et stråtag lavet af et organisk materiale, som kommer med en biologisk nedbrydning, hvilket ikke kan forhindres. Som fagfolk ved vi dog hvordan vi forlænger holdbarheden og levetiden af stråtaget.

Kontakt os og hør mere om stråtage og deres holdbarhed og levetid

Hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning til, hvordan du bedst sikrer holdbarheden og levetiden på dit stråtag, eller hvis du ønsker at få et godt tilbud på et nyt stråtag, så er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os på 29 28 69 90 eller sende os en mail på info@ulfborg-taekkefirma.dk. Du kan også bruge kontaktformularen på siden, så vender vi tilbage hurtigst muligt.