Som hovedregel at levetiden på et stråtag +30 år. Hvilket vil sige at et stråtag i dag, kan holde sig lige så godt som et tag lavet af andre materialer, såsom et tegltag.

Det er muligt at have en flot og sundt stråtag længere end dette, men det kræver den rette vedligeholdelse, perfekte omgivelser, samt et godt vejrforhold.

Hvilke faktorer spiller ind på stråtagets holdbarhed og levetid

Der er flere faktorer, som spiller ind når det kommer til holdbarheden og levetiden af dit stråtag.

Derfor har vi samlet en liste herunder, med de faktorer som kan have en indvirkning på holdbarheden og levetiden på dit stråtag.

  • Omgivelserne, altså hvor tæt træer, buske m.m. står ved dit hus, stråenes kvalitet, samt kvaliteten af det udførte tækkearbejde, er alle faktorer, der påvirker holdbarheden og levetiden på dit stråtag.
  • Hældningen af dit stråtag påvirker også levetiden på stråtaget, i den forstand at et stejlt tag har en længere levetid, da regnvandet nemmere kan løbe af.
  • Hvilken retning dit hus og stråtag vender mod, kan også have en betydning for holdbarheden på dit stråtag. Stråtage der er nordvendt, har nemlig et større problem med mos og alger, da denne tagflade ikke får direkte sol, som f.eks. Sydsiden af taget gør.
  • Vind og vejr kan have en stor indflydelse dit stråtags holdbarhed, da stærke storme og andet ekstremt vejr, kan medføre skader på dit stråtage.

Ønsker du rådgivning om hvordan du bedst holder dit stråtag, så det får en lang levetid, eller har du brug for at få et tilbud på nyt stråtag, så kan du bruge vores kontaktformular, eller giv os et kald på 29 28 69 90.

Sammen kan vi finde den helt rigtige løsning til dit hus.